Vili Resnik z Erosi v domoljubni zgodbi, ki jih še kako manjka

"Gre za domoljubno pesem o prijateljstvu in o Sloveniji," pravijo o novi skladbi Vili Resnik in Erosi. Pesem Moja generacija je za posvečena najboljšim generacijam ljudi, ki se radi veselijo in ob dobrem vinu ter v najboljši družbi zapojejo na glas.

Manjka takšnih pesmi

Avtor besedila je Rok Lunaček, ki je prav tako napisal glasbo, s pod katero se podpisuje tudi Krešimir Tomec, ki je poskrbel tudi za aranžma in produkcijo pesmi.

Glasbena ustvarjalca Rok Lunaček in Krešimir Tomec o novi skladbi Moja generacija, ki je že naletela na dober odziv, razmišljata: "Manjka takšnih pesmi. Sploh v tem času, ko potrebujemo objem prijatelja in kanček več veselja. Vilijev glas pa je v sodelovanju z Erosi že s prvim taktom in verzom vlil v skladbo občutek večnosti."

"Tukaj je moj dom in tukaj so doma moja družina, moji prijatelji, moja generacija. Tukaj smo neštetokrat nazdravili in kovali plane za naprej,'' ponosno pravi legendarni pevec ter nekdanji evrovizijski predstavnik, ki ob tem še doda: "Sam sem se rodil na Dolenjskem in se nato leta nazaj preselil na Primorsko, ki je zdaj moj drugi dom; in prav zato sem še toliko bolj vesel, da so v skladbi moji prijatelji iz Štajerske, skupina Erosi, ki so dodali res enkraten pečat k skladbi, ki je zdaj vseslovenska." Seveda pa so nad sodelovanjem z legendarnim Vili Resnikom navdušeni tudi Erosi. "Počaščeni smo in si štejemo v čast, da imamo duet z Vilijem, pri tem pa gre za pesem, ki je res posvečena vsem generacijam, ki živijo v tej najlepši deželi pod Alpami,' je o sodelovanju z Vilijem strnil pevec Erosov, Miha Lesjak, ki je še pripomnil: "Ko smo vsi malce v rožicah vedno pojemo najlepše pesmi, ki ostanejo zapisane še nadaljnjim generacijam.''

Vili Resnik in Erosi: pesem za Slovenijo in za generacijo dobrih ljudi.Foto: Menart Records

Spot je posnela ekipa Globus videos pod vodstvom režiserja Žiga Gjura. Za konec celotna ekipa pravi, da naj gre pesem med ljudi, naj se usidra tam, kjer so misli čiste in je dobra volja doma, tam, kjer so trte obrodile dobro vino in se ljudje najdejo v najlepših pesmih. "Hvala vsem generacijam dobrih ljudi in hvala Slovenija, da si. Radi te imamo in tale pesem je tvoja, naša in vaša!" so dejali glasbeniki.

Tudi spot je poklon prijateljstvu in naši deželi

"Želeli smo vključit par simbolov Slovenije v video, nekaj lokacij, ki jih imamo vsi radi, nekaj detajlov hrane, ki jo imamo vsi radi. Želeli smo si, da v spotu zaplapolajo barve naše zastave in da skupaj nekaj zapojemo in popijemo čašo dobrega domačega vina," ponosno pravi legendarni glasbenik Vili Resnik, Erosi pa v smehu še dodajo: "Ni nam bilo hudega. V resnici smo počeli podobne stvari kot v resničnem življenju. No, na mizi je res bilo za odtenek več hrane kot običajno, pa tudi ne peljemo se vsak dan s takšnimi 'oldtimerji', kot v spotu."

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

27.10.2020

Eva Boto, ki predstavlja svojo najpomembnejšo pesem, našla sebe

26.10.2020

Nesojena festivalska skladba Vino in kitara združila Domna in Špelo

25.10.2020

Glasba spremeni življenje v barve, pravijo dekleta iz skupine Concordia

24.10.2020

V objemu zapeljivih užitkov

19.10.2020

Kako zveni Sebastianova uspešnica Hočem to nazaj 20 let kasneje?

Facebook

Twitter