San di Ego: 'Hvala, ker nas že 8 let podpirate in poslušate našo musko'

San di Ego v teh dneh praznujejo osmo obletnico skupnega ustvarjanja, v vseh teh letih se je zgodilo marsikaj – imeli so veliko število koncertov po vsej Sloveniji, izšli so trije studijski albumi, sodelovali so z legendarno Samantho Fox, na družbenih omrežjih pa imajo vedno več rock n' rolla lačnih oboževalcev.

 S koncertnim videospotom praznujejo osem let ustvarjanja.Foto: Dare Brenko

Na današnji dan pred natanko 8 leti so se 4je ljubitelji rock glasbe dobili v 'studiu', da posnamejo 3 komade. Nikoli prej niso zaigrali skupaj, nekaj mesecev pred tem so v lokalni oštariji sklenili, da poizkusijo ustvariti nekaj za svojo dušo, brez vsakih planov in pričakovanj. Tako so v treh dneh posneli prve avtorske komade: Zadnji cent, Sonce je tam kjer si ti in 'Cupata'. Kako se je zgodba odvijala naprej pa veste. Hvala, ker nas že 8 let podpirate, spremljate in poslušate našo musko!

San Di Ego so sicer aprila lanskega leta objavili album Zdaj je čas, na katerem je 11 skladb, ki nam sporočajo 11 različnih zgodb. Najprej je na začetku marca izšel singel in videospot Zdaj je čas, v katerem se rokerji sprašujejo zakaj je na tem svetu prav vse obrnjeno na glavo. Sledila sta singla in videospota Včasih jočem, ko sem sam ter ljubezenska balada Ti. Koncert ob izidu zadnjega albuma, ki naj bi se zgodil Cvetličarni, je zaradi epidemioloških ukrepov odpadel. V začetku septembra 2020 so v Vrbi, rojstni vasi našega največjega pesnika z Aleksandrom Mežkom posneli celovečerni koncert, ki ga bomo lahko kmalu spremljali na televiziji. Rockerji so sicer kljub oteženemu delovanju optimistični in verjamejo, da bomo s skupnimi moči premagali tudi epidemijo.

Leta 2016 so nastopili na Emi.Foto: Alesh Maatko

V zadnjem času so sicer doživeli tudi nekaj sprememb - basist Martin Rozman se je namreč odločil, da bo prekinil s sodelovanjem. Martina, ki je v zasedbi deloval od samega začetka, je nasledil Mitja Kobal, ki ga poznamo tudi po ustvarjanju v skupini Mary Rose. Martin je z zasedbo posnel tri studijske albume, zadnji Zdaj je čas je izšel letos. Oboževalci se bodo razveselili novice, da so nove skladbe že na poti! Spomladi se bodo zaprli v studio in ustvarjali za prihajajoče nove čase, pravijo da tudi v novih časih rock n' rolla ne bomo stradali.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

1.3.2021

Medicinske sestre namesto ljubezni hudomušno pojejo: Test je obvezen

25.2.2021

Z igro senc in luči v videu je Anni uspelo poudariti zgodbo Zgodbe

25.2.2021

33 zlatih odličij GZS za najboljše pekovske izdelke družbi Don Don

22.2.2021

Nepozabnih Nininih 15 let z Bleda

20.2.2021

Nino Ošlak razkril, kako drugačen bo njegov letošnji nov album

Facebook

Twitter