ESC 2021

Rotterdam 2021: Ugibanj je konec, Måneskin ni užival nobenih mamil

Po obtožbah o uživanju mamil v t. i. zeleni sobi v času velikega finala Pesmi Evrovizije v soboto 22. maja, je Evropska radiodifuzna zveza (EBU) na zahtevo italijanske delegacije izvedla temeljit pregled dejstev, vključno s preverjanjem vseh razpoložljivih posnetkov. Izsledki razskave so pokazali, da pevec skupine Damiano David ni užival mamil!

Zmagovalci Evrovizije 2021!Foto: EBU/Thomas Hanses

Kot smo že zapisali v našem članku ... bi bilo resnično zelo nenavadno, da bi si katera koli delegacija med prenosom privoščila kaj takega vpričo res velike množice ljudi in kamer. Da snifanja ni bilo, je že od vsega začetka trdil pevec skupine Måneskin, ki je bil na prostovoljnem testiranju za mamila negativen. Prav tako so iz EBU potrdili, da v t. i. zeleni sobi ni prišlo do uživanja drog. So pa zaradi netočnih informacij in špekulacij, ki vodijo do lažnih novic, v zvezi EBU žalostni, ker so "zasenčile finale ter nepravično prizadele skupino".

Veselje članov skupine Måneskin ob razglasitvi.Foto: NPO/NOS/AVROTROS Nathan Reinds

Damiano David, pevec rock skupine Måneskin, se bo lahko končno oddahnil od vseh lažnih obtožb, ki jih je prejel zadnjih 24 ur po zaključku finala.

"Še enkrat želimo čestitati skupini Måneskin, kateri želim velik uspeh po zmagi. Poleg tega pa se veselimo sodelovanja z našo članico, italijansko radiotelevizijo RAI, pri pripravi spektakularnega tekmovanja za pesem Evrovizije v Italiji prihodnje leto," so sklenili v Evropski radiofuzni zvezi.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.6.2021

Ugibanja, kje bo Evrovizija 2022

11.6.2021

The Mamas v zgodbi Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini

10.6.2021

TOP 10 v maju osvojila ... Italija

24.5.2021

Rotterdam 2021: Ana Soklič je v I. predizboru osvojila 13. mesto

21.5.2021

Rotterdam 2021: Marija Šerifović pokazala delček srbskega vzdušja

Facebook

Twitter