Popevka 2021: Veronika Kumar stavi na popevko Solzam

11. septembra se bo na TV Slovenija odvila letošnja Popevka, na kateri se bo predstavilo ducat tekmovalcev, ki se bodo potegovali za številne nagrade. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Osma po vrsti je s pesmijo Solzam tu tudi glasbenica Veronika Kumar.

Trenutno snema album, ki naj bi izšel v drugi polovici leta 2021.Foto: Promo foto / osebni album

Ustvarjalka Veronika Kumar, rojena 1994, je svojo glasbeno pot začela z učenjem klavirja na glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje in sedemletno izobraževanje končala na glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani. Leta 2011 je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer se je pri profesorici Nadi Žgur učila jazz petja in petja zabavne glasbe. Leta 2014 je svoje izobraževanje nadaljevala na konservatoriju v Amsterdamu (Conservatorium van Amsterdam - jazz vokal), kjer je izpopolnjevala znanje o harmoniji, ritmu in kompoziciji. Po opravljeni diplomi je leta 2019 nadaljevala podiplomski študij žive elektronske glasbe. V Amsterdamu je v prostem času poglabljala znanje klavirja, naučila se je igrati kitaro, trobento in v zadnjem letu poprijela tudi za bobne. Veronika Kumar je glasbenica, ki je v letos na avdiciji prestižne državne nizozemske organizacije NKK NXT dobila pripravništvo, a je morala delo zaradi osebnih razlogov zavrniti. Posledično se je popolnoma posvetila ustvarjanju avtorske glasbe.

V zadnjih letih glasbenega delovanja je sodelovala pri različnih projektih doma in v tujini kot avtorica glasbe (vodja zasedbe MaLinE, skupine K: in The Pickles), na glasbenih festivalih v gledališčih in koncertih dvoranah, kot so Jazz festival Ljubljana 2019, Jazz festival Velenje 2020, Jellyfish in concert, Abeceda, ZID theater in Ramna Jazz festival. Z drugimi zasedbami pa kot spremljevalni vokal pri snemanju albumov in nastopov na koncertih (Guy Salamon group, Wckd Nation, Soul Station with Humphrey Campbell, Festival Zvončki in Trobentice, Opera Forward Festival, Fetlyf festival, Bahghi Yemane group).

Sorodne novice

19.9.2021

Slovenska nota 2021: Zmagoslavje za Pio Katarino Kremžar

19.9.2021

Veličasten zaključek LJ Festivala s Simfoničnim orkestrom radia ORF

12.9.2021

Raiven po zmagi: Skladba Volkovi govori o živalski naravi človeka

11.9.2021

Popevka 2021: Pesem Roka Ferengja diskvalificirana; govori se o plagiatu

11.9.2021

Popevko 2021, ki je žal sama sebi namen, je osvojila Raiven

Facebook

Twitter