Politika zasebnosti

V Klubu ljubiteljev evrovizijske popevke – Evrovizija.com, kot upravljavcu* spletnega portala Evrovizija.com, spoštujemo zasebnost in varnost osebnih podatkov. Zavezujemo se, da osebne podatke uporabljamo izključno za namene, ki so navedeni v tej Politiki zasebnosti, ki ureja obdelavo osebnih podatkov (zbiranje in hrambo), ki jih kot upravljalec* zbiramo od vas, predvsem v primeru, če/ko se včlanite v klub Evrovizija.com.

Uporabnik oziroma obiskovalec je vsaka fizična ali pravna oseba, ki uporablja oziroma obišče spletni portal Evrovizija.com. Z uporabo spletnega portala Evrovizija.com uporabnik potrjuje, da se strinja s Politiko zasebnosti.

1. Kdo smo?

*Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR, je: Klub ljubiteljev evrovizijske popevke – Evrovizija.com, Golovec 27 A, 1420 Trbovlje, Slovenija, v nadaljevanju »upravljavec«. Kot upravljavec podatkov vas s tem obvestilom seznanjamo z načinom obdelave in zaščite vaših osebnih podatkov.

Spletni naslov naše strani https://evrovizija.com.
Kontakt: info@evrovizija.com.

2. Osebni podatki in njihova obdelava

Klub ljubiteljev evrovizijske popevke – Evrovizija.com (v nadaljevanju Klub Evrovizija.com) zbira in obdeluje osebne podatke izključno na podlagi privolitve posameznikov, pri sodelovanju v nagradnih igrah, pri poslovnih sodelovanjih in sklenjenih pogodbah (oziroma za izvajanje aktivnosti pred sklenitvijo pogodbe), pri obdelavah na podlagi zakonitih interesov ter na podlagi zakonskih obveznosti.

Klub Evrovizija.com ne posreduje osebnih podatkov tretjim osebam, v tretje države ali mednarodnim organizacijam, razen v primerih, če/ko nam posameznik to izrecno dovoli. Izjema so statistični podatki o obisku in uporabi spletnega mesta, za katere se uporabljajo spletne platforme Google Analytics, Google Search Controle, Jetpack WP, Twitter, Facebook, Instagram in YouTube. Glej točko 2.4..

  • 2.1. Obdelava na podlagi privolitve: Posameznik, čigar osebni podatki se obdelujejo na podlagi privolitve, predvsem ob vključitvi v Klub Evrovizija.com, poda privolitev v obdelavo osebnih podatkov. To lahko kadarkoli prekliče pisno ali po elektronskem sporočilu. Ob včlanitvi v Klub Evrovizija.com od posameznika zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke: ime in priimek, telefon in kontaktni elektronski naslov.
  • 2.2. Sodelovanje v nagradnih igrah: Izžrebani posameznik s sodelovanjem v posamezni nagradni igri, ki jih občasno organiziramo izključno na naši facebook strani Evrovizija.com v zasebnem sporočilu poda privolitev za obdelavo osebnih podatkov, in sicer izključno za namen izvedbe nagradne igre. Od izžrebanega posameznika ob koncu nagradne igre zbiramo in obdelujemo naslednje osebne podatke: ime in priimek ter polni naslov (ulico in hišno številko ter mesto bivanja), in sicer za namen pošiljanja nagrade po pošti. Drugih podatkov ne zbiramo, saj gre za simbolične nagrade, kot so predvsem promocijske evrovizijske zgoščenke. Od ostalih sodelujočih v nagradni igri ne zbiramo nobenih osebnih podatkov. V primeru, da gre za večjo nagradno igro, kjer so večje nagrade, so zraven navedeni Splošni pogoji, vključno s Politiko zasebnosti. V primeru, da nagrado pošlje druga pravna oseba (npr. glasbena založba, knjigarna, nakupovalno središče, ipd.) se pridobljeni podatki (lahko tudi rojstni podatki in davčna številka) posredujejo naročniku oziroma organizatorju nagradne igre, in sicer na podlagi privoljenja posameznika.
  • 2.3. Obdelava podatkov pri poslovnih sodelovanjih in pogodbah: Klub Evrovizija.com zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov pri poslovnih sodelovanjih in na podlagi pogodbe oziroma za izvajanje aktivnosti pred sklenitvijo pogodbe za namen izvajanja pogodbenih obveznosti. Pri poslovnih sodelovanjih se zbira predvsem ime in priimek ter kontakt osebe (telefon oziroma e-pošta, po potrebi tudi naslov poslovnega subjekta).
  • 2.4. Obdelava podatkov na podlagi zakonitih interesov: Te podatke zbiramo za statistično analizo obiskanosti naše spletne strani, in sicer za izboljšanje uporabniške izkušnje ter za zaščito spletnega mesta. Vsi ti podatki se zbirajo s t. i. piškotki. O namenu uporabe piškotkov je v celoti zapisano tukaj.
  • 2.5. Obdelava podatkov na podlagi zakonskih obveznosti: Klub Evrovizija.com zbira in obdeluje osebne oziroma podatke posameznikov na podlagi zakonskih obveznosti, kot so naprimer računovodstvo, fakturiranje, izterjava dolga, seznam nagrajencev, ipd..

3. Varstvo osebnih podatkov

Klub Evrovizija.com za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne fizične, tehnične ter organizacijske postopke in ukrepe. Upravljavec spoštuje zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu upravljavca določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na upravljavca, upravljavec ne prevzema nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečil nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranil natančnost osebnih podatkov in zagotovil njihovo ustrezno uporabo, upravljavec uporablja ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbira. Upravljavec ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

4. Čas hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se hranijo do preklica posameznikove privolitve oziroma do takrat, ko je posameznik član Kluba Evrovizija.com. Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi pogodb, se lahko hranijo še deset let od izpolnitve pogodbenih obveznosti obeh strank, v primeru izterjave neplačanih pogodbenih obveznosti pa deset let po zaključku sodnega postopka.

Osebni podatki, zbrani na podlagi zakonitih interesov, se hranijo do uveljavljanja pravic posameznika, na katerega se nanašajo oziroma dokler obstaja namen, za katerega so bili prvotno zbrani.

5. Uporaba t. i. piškotkov

Spletno mesto Evrovizija.com med drugim uporablja tudi t. i. piškotke, in sicer z razlogom, da uporabniku zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo ter omogočimo še boljše delovanje naše spletne strani. Pravila glede uporabe piškotkov ter podobnih tehnologij za shranjevanje informacij oziroma dostop do informacij, shranjenih na računalnikih, tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov ureja Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012, ZEKom-1). Pridobljene informacije in podatke vezane na našo spletno stran Evrovizija.com skrbno varujemo ter jih uporabljamo izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Na kakšen način na naši strani Evrovizija.com uporabljamo piškote si lahko preberete tukaj.

6. Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko med drugim tudi poda pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov neposredno pristojnemu organu, in sicer Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

7. Dodatna vprašanja in pojasnila

Če imate obiskovalci oziroma uporabniki našega spletnega portala Evrovizija.com kakršna koli vprašanja povezana s politiko zasebnosti ali želite vaše podatke spremeniti (dostop, popravek, izbris, omejitev, prenosljivost oziroma ugovor), nam pošljete elektronsko sporočilo oziroma zahtevek za uveljavljanje pravic na e-naslov: info@evrovizija.com. Dostop do tega e-naslova ima v Klubu Evrovizija.com le odgovorna oseba.

Za vse dodatne informacije in vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti smo vam z veseljem na voljo!

Alesh Maatko
odgovorni urednik Evrovizija.com
e-pošta: info@evrovizija.com
V Trbovljah, 1. januar 2023
Back to top button