Hrvaški Putokazi: Da ne znoriš, se moraš včasih postavilti proti svetu

Putokazi, ki so daljnega leta 1993 zastopali Hrvaško na Pesmi Evrovizije, predstavljajo novi singel s 14. albuma Meandri. Gre za skladbo Igralica - singel, ki vas bo fasciniral s svojo energijo in drugačnim zvokom ter spodbudil k refleksiji sveta okoli vas.

Hrvaški Putokazi, ki so bili prvi hrvaški evrovizijski predstavniki, že od leta 1984, torej 36 let, pogumno raziskujejo, osmišljajo glasbo izven okvirjev in s prepoznavnim nasmehom ohranjajo tisto, kar danes le redko najdemo - predanost ideji in pristop izbrušen do popolnosti.

PutokaziFoto: Dallas Records

"Da ne znoriš, se moraš včasih postavilti proti svetu, zbrat vso svojo moč in se sprehodit po njegovem robu in robu tega roba in preko tega roba. Ne rabiš biti niti Bukowski niti Kamov, lahko si samo ti, ki ne pristajaš na smrt mnogo preden sploh premineš," so o novem singlu dejali Putokazi. Avtorica vseh skladb je Miranda Đaković, ki je tudi glasbena in vokalna producentka. Poleg nje se na albumu kot producenta in glasbena aranžerja podpisujeta še Zoran Majstorović in Iztok Turk.

"Legendarni Putokazi so edinstvena glasbena pojava na hrvaški sceni, ki ob večglasni izvedbi spremlja plesno-scensko gibanje pevcev, ki ne podlega trendu ustvarjanja za hitro konzumacijo. Krasi jih izjemna profesionalnost in maksimalna predanost ideji, ki nosi umetniško doživetje iz glasbenega področja in ga razširja v obče."

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

29.11.2020

Omar Naber je spregovoril o svoji najtežji glasbeni izkušnji

28.11.2020

Kdo bo priljubljeno Prekmurko, Niko Zorjan, poljubil na božični večer?

29.11.2020

Kaj so razkrili znani Slovenci ob skodelici kave Loka Special

26.11.2020

Rene Kapel z novo pozitivno pesmijo širi vero v ljubezen

25.11.2020

Poletite z Mannerjem

Facebook

Twitter