Festival Arsana 2020 v znamenju kar dveh domačih evrovizijskih zvezd

Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju je vsekakor festival Arsana, ki je v nedeljo slavnostno zakorakal v 12. edicijo. Uradno se je vse skupaj začelo s koncertom prvega jazz orkestra – Big Banda RTV Slovenija, ki ga je vodil dirigent Tadeja Tomšiča, skozi glasbeni večer pa smo slišali kar dve ESC predstavnici, Ano Soklič in še Majo Keuc.

Klemen Slakonja (Foto: Albin Bezjak) Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju ... (Foto: Albin Bezjak) Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju ... (Foto: Albin Bezjak) Maja Keuc (Foto: Albin Bezjak) Klemen Slakonja in Ana Soklič (Foto: Albin Bezjak) Največje poletno festivalsko dogajanje na Ptuju ... (Foto: Albin Bezjak) Rudi Bučar (Foto: Albin Bezjak) Rudi Bučar (Foto: Albin Bezjak) Klemen Slakonja (Foto: Albin Bezjak) Alenka Godec (Foto: Albin Bezjak) Priklon po zaključku otvoritve festivala ... (Foto: Albin Bezjak)

Pestro festivalsko dogajanje na Ptuju se bo sicer zaključilo v soboto, 1. avgusta, s koncertom Severe Gjurin s skupino, še pred tem pa bodo nastopili mnogi umetniki, med drugim Gušti & Tomi Meglič, Vlado Kreslin ter Momento Cigano. Celoten program 12. festivalske edicija, Arsana 2020, si lahko ogledate tukaj.

Na razprodanem slavnostnemu večeru, kjer ni manjkalo dobre volje, so nastopila znana imena slovenske glasbene scene, in sicer Klemen Slakonja, Maja Keuc, Ana Soklič, Alenka Godec in Rudi Bučar, vsi skupaj pa so pričarali edinstveno festivalsko doživetje, sploh ker podobnih dogodkih zaradi pojava koronavirusa v naši deželici skoraj da ni. In ravno zaradi tega so sodelujoči glasbeniki na koncu s pesmijo Življenje je lepo vsem obiskovalcem sporočili, da lahko z dobro voljo, pozitivno energijo in nasmehom premagamo vse skrbi.

Klemen Slakonja, Maja Keuc, Alenka Godec in Ana SokličFoto: Albin Bezjak
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

3.8.2020

Minka Lavrič: Dovolim si sanjati

24.7.2020

Split 2020: Kako je nastala Čarobna stvar, zmagovalna festivalska pesem

22.7.2020

Slavkova zmagovalna Črta po dvajsetih letih v osveženi preobleki

17.7.2020

Po zaslugi nekdanje evrovizijke Alenke Gotar se vrača Popevka

17.7.2020

Sanremo mora biti kot Sanremo; znameniti festival bo marca 2021

Facebook

Twitter