Fehtarji in Kvatropirci združili moči; poglejte, kaj so ustvarili skupaj

Dnevi večnosti niso vsi enaki, vsak pa si želi le lepih dni. In da ne bo leto 2020 pustilo čisto preveč grenkobe v ustih in z upanjem, da nas v letu 2021 čaka mnogo lepih dni, so se Fehtarji in Kvatropirci odločili, da leto zaključijo s skupno pesmijo.

Sodelovanje in priredba sta nastala zelo spontano, pravijo glasbeniki.Foto: Promo foto

Pravijo, da najboljše stvari pridejo na koncu.  In tako vsem poslušalcem v zadnjih decembrskih dneh poklanjajo njihovo izvedbe pesmi Decembrski dan, ki jo v osnovi izvajajo Primorski fantje.

»Sodelovanje in priredba sta nastala zelo spontano. Iz ljubezni do glasbe in ker nas druži prijateljstvo,« pravi Jure Jaklič iz zasedbe Kvatropirci, ki ob tem dodaja: »Kvatropirci smo v preteklosti prejeli že nekaj vabil k sodelovanju z narodno-zabavnimi interpreti. S fanti smo se pogovarjali in odločili, da če že posnamemo nekaj narodno-zabavnega, počakamo pravi moment in projekt, kjer bomo lahko pustili pečat in vsaj delno ohranili naš tipični zvok. In zdi se nam, da je v tem, za glasbenike mrtvem času, tak projekt prišel. Medtem, ko se pripravljamo na naslednjo sezono, ko bomo praznovali 10 let obstoja in izdali nekaj svojih pesmi ter pripravili koncertno turnejo, se je pojavila ideja in pesem, ki sta nas navdušili.«

Video za pesem sta zasedbi posneli na idiličnem Krvavcu v enem izmed decembrskih večerov, ko so se še zadnji sončni žarki borili s temo in oblaki. Narava je pripravila zares izjemno kuliso, ki jo je v video podobo ovekovečil Matjaž Kosmač iz ekipe MaKo studio.

»Radi bi se zahvalili tudi g. Ivici Vergan za dovoljenje za predelavo pesmi. Hkrati pa bi našim poslušalcem in vsem Slovencem radi zaželeli uspešno, povezano, zdravo in iskrivo leto 2021!« še dodajajo člani obeh skupin.

Kvatropirci in Fehtarji so že nasploh povezavi, saj imata skupnega člana – Samota Kališnika. Matic Plevel, ki pri Fehtarjih igra kitaro pa je hkrati tudi manager Kvatropircev. Slednji ob tej priliki pravi: »Besedilo pesmi ima zelo močno simboliko, čudovito je, zato smo jo izbrali. Ta pesem je lahko prispodoba za trenutno situacijo, v kateri se nahajamo. Izpostavil bi predvsem verz »z ognjem led se boril je zaman«, v katerem je led lahko prispodoba za to čudno situacijo, ogenj pa za ljudi. Nikoli se ne smemo vdati in če je še tako težko, ljudje s svojo voljo lahko zmoremo marsikaj!« Prav člani Fehtarjev pravijo, da so po eni strani hvaležni za to »koronsko« leto. V tem letu so se namreč, zaradi manjšega števila obveznosti v svojih matičnih glasbenih skupinah, uspeli bolj povezati, izdati tri pesmi in posneti album, ki prihaja v letu 2021.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.1.2021

Mark Zebra priredil Tošetovo uspešnico Srce nije kamen

24.1.2021

Toše Proeski bi danes, 25. januarja, praznoval svoj 40. rojstni dan

24.1.2021

Dagi in Monika Avsenik znova božata z nežno country balado

17.1.2021

San di Ego: 'Hvala, ker nas že 8 let podpirate in poslušate našo musko'

17.1.2021

Kaj za 2021 obljublja Nino Ošlak?

Facebook

Twitter