ESC 2021

ESC 2021: Stavnice so se po vseh vajah premešale; bo slavila Italija?

Stavnice, stavnice in še enkrat stavnice. Če na eni strani napovedi na razvpitih stavnicah še kako sugerirajo, so za druge prava nočna mora. Zopet tretji pa se na vplačila niti ne ozirajo in se raje osredotočajo na svoj nastop. A kot smo lahko videli so ravno nastopi skozi vaje dodobra premešali karte, saj je Italija izpodrinila Malto in Francijo.

Barbara Pravi za Francijo.Foto: EBU / Andres Putting

V prvem predizboru, 18. maja 2021, bo na oder prva stopila Litva, nato pa ji sledijo: Slovenija, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta. Stavnice 15. maja napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Malta, Ciper, Litva, Ukrajina, Rusija, Švedska, Hrvaška, Norveška, Izrael in še Romunija. Od zadnjega pregleda se je napoved spremenila za eno državo, vskočil je Izrael, izpadel Azerbajdžan. 

V drugem predizboru, 20. maja 2021, kjer se bo predstavilo 17 držav, je prav tako le ena sprememba. Lestvico je zapustila Avstrija, vskočila je Portugalska. Kot prvi bo na oder stopil San Marino, nato sledijo Estonija, Češka, Grčija, Avstrija, Poljska, Moldavija, Islandija, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugalska, Bolgarija, Finska, Latvija, Švica in še Danska. Stavnice 15. maja napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Švica, Bolgarija, Islandija, Finska, Grčija, Srbija, San Marino, Portugalska, Albanija in Moldavija.

Bo na koncu slavila Italija, ki stavi na zasedbo Måneskin.Foto: EBU / Andres Putting

In kje je v tej razvpiti stavniški zgodbi Slovenija z Ano Soklič? Stavnice nam že od vsega začetka niso in niso naklonjene, saj se naša predstavnica v prvem predizboru drži zadnjega oziroma predzadnjega mesta. Še več, stavnice s 74 % verjetnostjo pravijo, da se lahko letos poslovimo od finala, kar zagotovo ni lepa popotnica pred torkovim večerom, ko bo prišel trenutek resnice, ki ga še kako lahko spremeni strokovna javnost, ki je že večkrat presenetila. Bo stroka ali pa celo ljudstvo presenetilo v torek zvečer, ko bomo držali pesti za našo Ano, ki navdušuje s svojim vokalom in za katero pravijo, da je najbolj podcenjena na tokratnem izboru? Kakor koli, upanje umre zadnje!

Prvi predizbor: Stanje na stavnicah po zaključku vaj (15. maj 2021).Foto: eurovisionworld.com
Drugi predizbor: Stanje na stavnicah po zaključku vaj (15. maj 2021).Foto: eurovisionworld.com
Stanje na stavnicah po zaključku vaj (15. maj 2021, za vse države).Foto: eurovisionworld.com
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.6.2021

Ugibanja, kje bo Evrovizija 2022

11.6.2021

The Mamas v zgodbi Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini

10.6.2021

TOP 10 v maju osvojila ... Italija

24.5.2021

Rotterdam 2021: Ugibanj je konec, Måneskin ni užival nobenih mamil

24.5.2021

Rotterdam 2021: Ana Soklič je v I. predizboru osvojila 13. mesto

Facebook

Twitter