ESC 2021

ESC 2021: Kaj je novega na stavnicah, kje je Slovenija z Ano?

Priljubljene evrovizijske stavnice se vsaj v zadnjih štirinajstih dnevih na ključnih pozicijah niso spremenile. Na prvem mestu je še vedno prepričljiva Malta, ki pa ji vse bolj diha za ovratnik Francija, ki zna pri stroki zagotovo presenetiti. Malta, ki je bolj ljudska, pa lahko računa na mlajšo populacijo, tako da bo razplet še kako zanimiv.

Na ESC stavnicah za zmago vsaj na prvem mestu ni sprememb.Foto: eurovisionworld.com

Kako pa sta se stavnici od zadnjega pregleda, 3. aprila, premešali za prvi in drugi predizbor?

Glede Slovenije ni nič novega, saj nam stavnice še vedno napovedujejo zadnje mesto. Foto: Adrian Pregelj

V prvem predizboru, 18. maja 2021, bo na oder prva stopila Litva, nato pa ji sledijo: Slovenija, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta. Stavnice na dan 17-04-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Malta, Švedska, Litva, Ciper, Romunija, Azerbajdžan, Norveška, Ukrajina, Rusija in še Hrvaška. Od zadnjega pregleda se, vsaj kar se tiče finalistov, ni spremenilo prav nič.

V drugem predizboru, 20. maja 2021, kjer se bo predstavilo 17 držav, sta dve spremembi. Kot prva bo na oder stopil San Marino, nato pa sledijo naslednje države: Estonija, Češka, Grčija, Avstrija, Poljska, Moldavija, Islandija, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugalska, Bolgarija, Finska, Latvija, Švica in še Danska. Stavnice na dan 17-04-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Švica, Bolgarija, Finska, Islandija, Grčija, San Marino, Moldavija, Srbija, Albanija in Avstrija. Iz finala sta 'izpadli' Danska in Portugalska, 'vskočili' pa sta Srbija in Albanija.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

1.5.2021

ESC 2021: Kako napihnjene, ali pač ne, so stavnice pred prvimi vajami?

1.5.2021

Aprilskih TOP 10: Rusija (ESC 2020 in 2021) zavzela prvo in drugo mesto

24.4.2021

Kaj prinaša evrovizijska časovnica?

23.4.2021

Rotterdam 2021: Evrovizijski oder že postavljen; sledijo tehnične vaje

20.4.2021

Avstralije v Rotterdamu ne bo; kaj to pomeni za prvi predizbor in za ESC?

Facebook

Twitter