Drugi časi, nove (istrske) zgodbe, pravi kantavtor Rudi Bučar

Zmagovalec festivalskih odrov in poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščin, Rudi Bučar, predstavlja novo skladbo Kambjale so čase, s katero najavlja tudi izid istoimenskega albuma, ki bo luč sveta ugledal v petek, 9. oktobra letošnjega leta.

Nova skladba 'Kambjale so čase', kmalu istoimenski album!Foto: Manja Črep

Rudi Bučar je v zadnjem letu in pol svetu predstavil tri nove skladbe – 'Kakšni so takšni', 'Plešem' in 'Otroci tistega časa'. Tri skladbe, ki odražajo duh današnjega časa; v prvi Rudi zapisuje razlike med nami in nas postavlja v širši kontekst časa; v drugi, malček osebno-izpovedni, spremljamo preprostega, a drugačnega človeka in njegovo soočanje z danes; v tretji pa se obrača v preteklost in jo sooči s sedanjostjo. In v tej maniri Rudi Bučar nadaljuje tudi v skladbi 'Kambjale so čase'.

Skladba 'Kambjale so čase' prinaša pogovor nonota in njegovega vnuka in preko tega sooči preteklo z današnjim. Nono se spominja nekih drugih časov in mladeniča uči, kako je bilo nekoč, vnuk pa dedka sooči z novo realnostjo, z 'dostopnostjo' sveta iz žepa. Rudi Bučar z mnogimi svojimi skladbami (avtorskimi in priredbami ljudskih) bogati slovenski glasbeni prostor in ohranja ter plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Glasbenik in avtor Rudi Bučar je svojo glasbeno pot začel pred dvema desetletjema in vse od njegovih začetkov je istrsko glasbeno izročilo pomemben del njegovega ustvarjanja in izražanja. In to je očitno tudi pri skladbi 'Kambjale so čase', saj je spisana v pogovornem jeziku, ki je Rudiju tako blizu.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

27.10.2020

Eva Boto, ki predstavlja svojo najpomembnejšo pesem, našla sebe

26.10.2020

Nesojena festivalska skladba Vino in kitara združila Domna in Špelo

25.10.2020

Glasba spremeni življenje v barve, pravijo dekleta iz skupine Concordia

24.10.2020

V objemu zapeljivih užitkov

19.10.2020

Kako zveni Sebastianova uspešnica Hočem to nazaj 20 let kasneje?

Facebook

Twitter